X

Akustik Danışmanlık

Şantiyelerde; temel betonun atılmasından itibaren başlayan süreçte projeye özgün akustik tasarım, ürün belirleme ve teknik destek hizmetlerini kapsar. Bitmiş yapılarda ise; gürültü problemi yaratan unsurlar için sorunun tespiti ve gürültü kontrolünün en iyi şekilde sağlanmasıdır. Akustik danışmanlık hizmetine ek olarak istenildiği taktirde uygulama hizmeti sunulmasıdır.

Akustik danışmanlık,  yapıda akustik açıdan sorun teşkil edebilecek durumların önlenmesinde en etkili yöntemdir. İyi bir akustik danışmanlık, iyi bir teknik ekip ve deneyim sahibi uygulamacılar ile mükemmellik kazanır.

Akustik Danışmanlık Süreci Nasıl İşler?

  1. Ses yalıtımı uygulanacak açık veya kapalı alan yerinde veya proje üzerinden değerlendirilir. Ölçüler alınır, mevcut malzeme cinsi incelenir, akustik ölçüm hesapları bu iş için tasarlanan programlar aracılığı ile yapılır.
  2. Ses yalıtımı uygulamadan önce bu konuda hedefler net bir biçimde ortaya konmalıdır. Zira bu hedefler kullanılacak malzeme cinsini, uygulama şeklini ve dolayısıyla fiyatlandırmayı etkileyen başlıca unsurdur.
  3. Hedeflere ve uygulamaya yönelik malzemeler seçilir. Alternatifli çözümler oluşturulur. Firmamız akustik danışmanlık hizmetini “çözüm ortağı” üzerinden vermektedir. 

Comments are closed.